Roladki z nadzieniem wątróbkowym

Ocena przepisu

Składniki

  • wędzony boczek 8 plastrów
  • wątróbka drobiowa 8 szt
  • piwo 1 szkl
  • musztarda 2 łyżki
  • świeże zioła 1 pęczek

Sposób przyrządzenia

Wątróbki zostawiamy na noc namoczone w piwie. Następnego dnia wyjmujemy, odsączamy, osuszamy i zawijamy w plastry boczku. Wierzch należy posmarować musztardą i posypać świeżymi ziołami. Roladki kładziemy na rozgrzanym ruszcie i zapiekamy, aż boczek będzie rumiany o wtedy odwracamy na drugą stronę. Do środka wątróbki możemy również dodawać dowolne warzywa albo nawet owoce (jabłka, brzoskwinie).
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 14 godz
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 765
Data dodania: 2010-10-05

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Roladki z nadzieniem wątróbkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.