Ryż z bananami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wypłukany i dobrze odłączony ryż podsmażyć na tłuszczu (40 g), aby stał się szklisty. Zalać wrzącym mlekiem, dodać cukier i gotować na bardzo małym ogniu, na płytce azbestowej, do miękkości. Obrane banany pokrajać w poprzek na dość grube plasterki, obsmażyć z obu stron a na pozostałym tłuszczu i bardzo delikatnie wymieszać z ugotowanym ryżem. Podawać na ciepło, posypany cynamonem lub polany bitą śmietaną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 757
Data dodania: 2010-07-06

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z bananami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.