Ryż z potrawką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Piersi pokroić na małe kawałki. Cebulę posiekać. Marchewki pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w kostkę. Pietruszkę posiekać. Zmieszać mąkę z przyprawami i obtoczyć z niej kawałki indyka. Rozgrzać olej na teflonowej patelni. Dodać cebulę, czosnek, smażyć 3-4 minuty, aż zmiękną. Włożyć mięso z indyka i smażyć 20-25 minut na złoty kolor. Jeśli przywiera do patelni, dolać odrobinę rosołu. Dorzucić marchewkę, groszek i dolać pozostały bulion. Przykryć i gotować na małym ogniu 5-8 minut. Dodać paprykę, doprowadzić do wrzenia, przykryć, gotować 5 minut. Domieszać jogurt i pietruszkę. Doprawić. Podawać z gotowanym ryżem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1620
Data dodania: 2010-05-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż z potrawką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.