Ryż zapiekany z owocami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż ugotować na sypko [8] w wodzie z dodatkiem mleka i soli. (można również wykorzystać ryż pozostały z innego posiłku). Jabłka zetrzeć na tarce o dużych otworach. Formę wysmarować tłuszczem, położyć warstwę ryżu, warstwę jabłek wymieszanych z cukrem i powtórnie warstwę ryżu, polać roztopionym tłuszczem i zapiec. Upieczony ryż można polać śmietaną, mlekiem zagęszczonym lub jogurtem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 593
Data dodania: 2011-01-27

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryż zapiekany z owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.