Schab na sposób domowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wypłukane mięso natrzeć roztartym z solą czosnkiem, oprószyć pieprzem i obrumienić na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Mięso przełożyć do rondla, posypać natki pietruszki, wlać tłuszcz z patelni, wstawić do piekarnika i piec, podlewając od czasu do czasu rosołem. W połowie pieczenia dodać obrane, wypłukane i pokrajane na plastry ziemniaki; posypać kminkiem. Miękkie mięso pokrajać na plastry, ułożyć na warstwie ziemniaków. Podawać z surówka z kwaszonej kapusty.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 580
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Schab na sposób domowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.