Smalec grzybowy

Ocena przepisu

Składniki

  • słonina 50 dag
  • cebula 25 dag
  • pieczarki 25 dag
  • grzyby suszone starte na pył 1 łyżeczka
  • pieprz biały mielony 1 łyżeczka
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Słoninę pociąć w kostkę, wytopić na patelni. Posiekać i dodać cebulę. Gdy będą szkliste, dodać posiekane pieczarki, przyprawy oraz namoczone w małej ilości wody zmielony susz grzybowy. Wymieszać, smażyć, aż skwarki ze słoniny staną się złociste. Smalec ostudzić, przelać do kamiennego garnka i odstawić do zastygnięcia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1155
Data dodania: 2009-01-09

Zdjęcia

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Smalec grzybowy

2010-02-25 17:24:08

swojski smalec to jest to.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.