Spagetti z cukinią
Składniki
- makaron spagetti 300 g
- sól 1 łyżka
- cukinia mała 2 szt
- cebula 1 szt
- przecier pomigorowy 150 ml
- woda 100 ml
- pieprz 1/2 łyżeczki
- śmietana 30 % 100 ml
- olej 4 łyżki
Sposób przyrządzenia
Cukinie opłukać i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić drobno. Na patelni rozgrzać olej i zeszklić cebulę a następnie dodać cukinię. Lekko posoli i smażyć do miękkości. Makaron ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Śmietanę zmieszać z przecierem pomidorowym i wodą oraz pieprzem, dodać do warzyw i całość zagotować. Dodać makaron i dokładnie go obtoczyć w sosie. Smacznego!!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty