Super ciasto bez pieczenia
Składniki
- herbatniki 1 duża paczka
- krakersy 1 paczka
- mleko 0,75 L
- budyń waniliowy 3 szt
- galaretka pomarańczowa 1 szt
- masło extra 1 kostka
- posypka kolorowa 1 op
- gotowa masa krówkowa
- gotowa polewa czekoladowa 1 op
Sposób przyrządzenia
Na mleku gotujemy budynie wg przepisu na opakowaniu. Odstawiamy do wystudzenia. Na blaszce o wymiarach 40x24 cm układamy herbatniki. Następnie masło extra dokładnie miksujemy, dodajemy powoli przestudzony budyń. Miksujemy na jednolitą masę. Następnie wsypujemy do masy suchą galaretkę pomarańczową i jeszcze raz wszystko dokładnie miksujemy. Tak przygotowaną masę wykładamy na herbatniki. Następnie na masę wykładamy pozostałe herbatniki, a na to gotową masę krówkową. Następnie na masę krówkową układamy krakersy. Gotową polewę czekoladową rozgrzewamy w kąpieli wodnej i polewamy nią krakersy, posypujemy posypką kolorową lub dekorujemy wg własnego uznania. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby masa dobrze stężała.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty