Paluszki krabowe w wersji light
Składniki
- paluszki krabowe 2 opakowania
- jogurt grecki duży 1 opakowanie
- ogórek świeży 1/2 sztuki
- koperek do smaku
- cytryna kilka kropli
Sposób przyrządzenia
Paluszki krabowe poodwijać z papierków.
Najlepiej, aby były jeszcze zamrożone, ponieważ wtedy dobrze się je kroi. Paluszki pokroić w grubszą kostkę i przełożyć do miski.
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, przekroić i skropić nią delikatnie paluszki krabowe.
Koperek opłukać, bardzo drobno posiekać i dodać do miski.
Ogórek umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i jeszcze raz przekroić, następnie drobno posiekać.
Przełożyć do miski.
Dodać jogurt grecki i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Najlepiej smakuje schłodzone.