Paluszki krabowe w wersji light

Ocena przepisu

Składniki

  • paluszki krabowe 2 opakowania
  • jogurt grecki duży 1 opakowanie
  • ogórek świeży 1/2 sztuki
  • koperek do smaku
  • cytryna kilka kropli

Sposób przyrządzenia

Paluszki krabowe poodwijać z papierków.
Najlepiej, aby były jeszcze zamrożone, ponieważ wtedy dobrze się je kroi. Paluszki pokroić w grubszą kostkę i przełożyć do miski.
Cytrynę sparzyć wrzątkiem, przekroić i skropić nią delikatnie paluszki krabowe.
Koperek opłukać, bardzo drobno posiekać i dodać do miski.
Ogórek umyć, obrać ze skórki, przekroić na pół i jeszcze raz przekroić, następnie drobno posiekać.
Przełożyć do miski.
Dodać jogurt grecki i wszystko razem dokładnie wymieszać.
Najlepiej smakuje schłodzone.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1559
Data dodania: 2011-05-29

Zdjęcia

Paluszki krabowe w wersji light
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-29
Paluszki krabowe w wersji light

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Paluszki krabowe w wersji light

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.