Podsmażana kasza jęczmienna

Ocena przepisu

Opis

Podsmażana kasza jęczmienna

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kaszę opłukać i ugotować w osolonej wodzie w proporcji 1:2. Boczek pokroić w małą kostkę i przesmażyć na patelni. Dodać pokrojoną kiełbasę i przesmażyć. Następnie dodać kaszę i wymieszać. Wszystko przesmażyć. Oprószyć pieprzem. Kasza może się lekko przyrumienić. Wbić jajka i doprawić do smaku. Smażyć do ścięcia jajek.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1977
Data dodania: 2011-03-11

Zdjęcia

Podsmażana kasza jęczmienna
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-03-11
Podsmażana kasza jęczmienna

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Podsmażana kasza jęczmienna

2011-03-13 19:33:47

Nie lubiłam kaszy jęczmiennej, ale skusiłam się aby zrobić według tego przepisu. Wyszła rewelacyjna. Bardzo mi smakowała.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.