Surówka warzywna

Ocena przepisu

Opis

Ta surówka, to samo zdrowie. Można ją jeść na okrągło i to bez nabawienia się dodatkowych kilogramów.

Składniki

  • kapusta pekińska 1 sztuka
  • por 2 sztuki
  • ogórek długi zielony 2 sztuki
  • pomidor duży 2 sztuki
  • papryka różnokolorowa 2 sztuki
  • gotowy sos do sałatek 1 paczka

Sposób przyrządzenia

Wszystkie warzywa, tj. : kapustę pekińską, por, ogórek, pomidor, paprykę różnokolorową dokładnie myjemy, a potem kroimy-kapustę poszatkować na tarce, pory w prążki, ogórek-w cienkie plastry, pomidor i paprykę-w kostkę. Według uznania możemy dodawać inne warzywa, w zależności od sezonu. Następnie warzywa mieszamy w misce i dodajemy do nich sos sałatkowy, który robimy w innym naczyniu według przepisu z opakowania ( proszek, woda, olej roślinny ocet) lub całkowicie samodzielnie. Ta surówka jest znakomita jako dodatek do klusek, kopytek i różnych mięs.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1224
Data dodania: 2010-02-09

Zdjęcia

Surówka warzywna
gusia1000#

Dodane przez:

gusia1000

2010-02-11
Surówka warzywna.

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (9)

Komentarze

Do przepisu na: Surówka warzywna

2010-02-19 19:22:23

No tak racja .

2010-02-18 20:54:09

Za dużo zawerencji, bo i adres, kasa.

2010-02-17 17:01:38

Kup 2 i mi przyślij!

2010-02-16 22:22:51

jak będą jeszcze, to też sobie 1 kupię.

2010-02-16 11:28:47

Świetny kolor, przydałaby mi się taka.

2010-02-16 00:30:50

Kupiłam ją na targowisku, jest plastikowa i lekka, a pojemna.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.