Surówka warzywna
Opis
Ta surówka, to samo zdrowie. Można ją jeść na okrągło i to bez nabawienia się dodatkowych kilogramów.
Składniki
- kapusta pekińska 1 sztuka
- por 2 sztuki
- ogórek długi zielony 2 sztuki
- pomidor duży 2 sztuki
- papryka różnokolorowa 2 sztuki
- gotowy sos do sałatek 1 paczka
Sposób przyrządzenia
Wszystkie warzywa, tj. : kapustę pekińską, por, ogórek, pomidor, paprykę różnokolorową dokładnie myjemy, a potem kroimy-kapustę poszatkować na tarce, pory w prążki, ogórek-w cienkie plastry, pomidor i paprykę-w kostkę. Według uznania możemy dodawać inne warzywa, w zależności od sezonu. Następnie warzywa mieszamy w misce i dodajemy do nich sos sałatkowy, który robimy w innym naczyniu według przepisu z opakowania ( proszek, woda, olej roślinny ocet) lub całkowicie samodzielnie. Ta surówka jest znakomita jako dodatek do klusek, kopytek i różnych mięs.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty