Ryżowa potrawka

Ocena przepisu

Opis

Ryżowa potrawka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż gotować na sypko na bulionie ewentualnie z dodatkiem vegety. Pieczarki umyć, osączyć jeśli trzeba obrać i pokroić w plasterki. Małe można przekroić na połówki. Na patelni rozgrzać łyżkę masła masła i przesmażyć pieczarki. Oprószyć solą. Zdjąć z patelni.

Na pozostałym maśle usmażyć jajecznicę oprószoną solą i pieprzem. Dodać ryż i pieczarki. Dokładnie wymieszać. Dodać pokrojoną drobno cebulę, ponownie wymieszać i doprawić do smaku. Podawać na ciepło lub zimno.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 1163
Data dodania: 2011-05-06

Zdjęcia

Ryżowa potrawka
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-06
Ryżowa potrawka

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ryżowa potrawka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.