Ostrygi w sosie śmietanowym

Ocena przepisu

Składniki

  • seler naciowy posiekany 5 gałązek
  • margaryna do smażenia 1/2 kostki
  • cebula pokrojona w kostkę 2 szt
  • śmietana 30 % 250 ml
  • sok z cytryny 1 łyżeczka
  • ostrygi bez skorupek 40 dag
  • pieprz
  • sól

Sposób przyrządzenia

Na patelni rozpuszczamy margarynę, dodajemy cebulę i smażymy chwilę. Dodajemy seler i ostrygo. Przyprawiamy, skrapiamy sokiem z cytryny i dusimy pod przykryciem kilka chwil. Jak ostrygi zaczną się przekrzywiać zalewamy śmietaną i dusimy 5 - 10 min. Podajemy po doprawieniu z ryżem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 2046
Data dodania: 2010-10-03

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ostrygi w sosie śmietanowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.