Tagliatelle cztery sery

Ocena przepisu

Składniki

  • tagliatelle 350 gram
  • ser mozzarella 1 kulka
  • ser oscypek 50 gram
  • ser parmezan 50 gram
  • ser gorgonzola 50 gram
  • mleko 1 szklanka
  • cebula 1 sztuka
  • masło 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • bazylia kilka listków

Sposób przyrządzenia

Tagliatelle wstawić do gotowania w osolonej wodzie. Pokroić cebule, podsmażyć na maśle. Mozzarelle pokroić w kostkę, oscypek i parmezan zetrzeć. Gorgonzole pokruszyć. Do cebuli wlać mleko i jak zacznie wrzeć wrzucić gorgonzole i oscypek. Posypać sola i pieprzem. Wrzucić makaron i dodać mozzarellę i parmezan. Mieszać energicznie. Rozłożyć na talerze i posypać posiekana bazylią.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Czas smażenia: 5 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 997
Data dodania: 2012-05-14

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tagliatelle cztery sery

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.