Tagliatelle cztery sery
Składniki
- tagliatelle 350 gram
- ser mozzarella 1 kulka
- ser oscypek 50 gram
- ser parmezan 50 gram
- ser gorgonzola 50 gram
- mleko 1 szklanka
- cebula 1 sztuka
- masło 2 łyżki
- sól
- pieprz
- bazylia kilka listków
Sposób przyrządzenia
Tagliatelle wstawić do gotowania w osolonej wodzie. Pokroić cebule, podsmażyć na maśle. Mozzarelle pokroić w kostkę, oscypek i parmezan zetrzeć. Gorgonzole pokruszyć. Do cebuli wlać mleko i jak zacznie wrzeć wrzucić gorgonzole i oscypek. Posypać sola i pieprzem. Wrzucić makaron i dodać mozzarellę i parmezan. Mieszać energicznie. Rozłożyć na talerze i posypać posiekana bazylią.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty