Tartaletki z rydzami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

farsz

Sposób przyrządzenia

Ciasto: mąkę przesiać z solą, dodać zimne masło, posiekać, wlać trzy łyżki zimnej wody, zagnieść ciasto, uformować kulę, zawinąć w folię, włożyć do lodówki na około godzinę.
Farsz: grzyby umyć, pokroić, usmażyć na maśle. Jajka roztrzepać ze śmietaną, dodać natkę, doprawić gałką, solą i pieprzem, wymieszać.
Ciasto rozwałkować, filiżanką wyciąć koła, placuszkami wylepić foremki do tartaletek. Ciasto przykryć pergaminem i obciążyć, piec około 10 minut w temp. 200 st. C. Do podpieczonych tartaletek nałożyć porcje grzybów. Każdą zalać masą jajeczną. Piec jeszcze 15 minut. Podawać na ciepło.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1222
!Kacha

!Kacha

Data dodania: 2008-11-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Tartaletki z rydzami

2010-02-24 21:47:39

Nie jadłam takiego dania.

2010-02-04 12:58:23

Pomysłowy przepis , rydze pyszne.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.