Tosty z jajkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

W kromkach chleba powykrawać literatką lub szklanką dziury. Na patelni rozpuścić masło, położyć kromki chleba i w każdą wbić jajko, posypać solą, pieprzem i smażyć na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Przy przewracaniu tosta (najlepiej użyć do tego szerokiej łopatki) należy uważać, aby go nie uszkodzić. Smażyć w zależności od tego jakie jajko ma być na twardo czy na miękko.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 962
Data dodania: 2011-01-10

Zdjęcia

Tosty z jajkiem
halina#

Dodane przez:

halina

2011-01-28
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tosty z jajkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.