Wigilijne uszka z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Suszone grzybki przekładamy do miski, zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy na kilka godzin pod przykryciem. Następnie przekładamy je do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. Ugotowane grzybki( powinny być miękkie) przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. Cebulkę siekamy drobniutko, podsmażamy ją na oleju, dodajemy zmielone grzybki i smażymy.
Z mąki, soli, oleju i wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy je, kroimy w niewielkie kwadraty, na kwadraty nakładamy niewielką ilość farszu. Kwadraty składamy na pół i zlepiamy na kształt trójkąta. Rogi trójkąta( te przy najdłuższym boku) zlepiamy ze sobą formując uszka. Uszka gotujemy w lekko osolonym wrzątku do momentu, gdy wypłyną.
Tak przygotowane uszka możemy zamrozić.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1341
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Wigilijne uszka z grzybami
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wigilijne uszka z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.