Wiosenne kanapeczki

Ocena przepisu

Składniki

  • chleb razowy 1 sztuka
  • kiełbasa wieprzowa w plastrach 1 opakowanie
  • mortadela 1 sztuka
  • pomidor 4 sztuki
  • ser żółty 30 dag
  • rzodkiewka czerwona 1 pęczek
  • pieprz czarny do posypania
  • ogórek świeży mały 1 sztuka
  • szczypiorek 1 pęczek
  • sałata świeża 1 główka
  • pieczarki świeże 5 sztuk

Sposób przyrządzenia

Chleb pokroić na kromki i każdą poprzekrajać na pół. Sałatę rozlistkować. Szczypiorek opłukać i posiekać. Od rzodkiewki oddzielić zieloną część, rzodkiewki umyć i pokroić na talarki. Ogórka umyć (nie obierać) i pokroić w talarki. Pomidorki opłukać i pokroić w talarki. Pieczarki opłukać i pokroić na cienkie plasterki. Mortadelę pokroić w plasterki. Ser zetrzeć na tarce na oczkach jak do surówki. Na każdą połówkę chleba kłaść listek sałaty i na zmianę - na jednych najpierw kiełbasę wieprzową a na to mortadelę a na innych odwrotnie. Na to plasterki pieczarek, później pomidora, ogórka, rzodkiewki, szczypiorek. Poprószyć pieprzem i z wierzchu posypać startym serem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 619
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Wiosenne kanapeczki
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-31
Wiosenne kanapeczki

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wiosenne kanapeczki

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.