Zupa cebulowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w krążki (cieniutkie). Na patelnię wrzucamy masło i cebulę tak by ją zeszklić i lekko przyrumienić. Oprószamy mąką, zmniejszamy ogień i smażymy od czasu do czasu mieszając, aby mąka była lekko przyrumieniona.
Przerzucamy całość do garnka, zalewamy rosołem, solimy i gotujemy. Pilnujemy żeby się nie przypaliła, czyli standardowe mieszanie. Miksujemy blenderem i jeszze chwilę gotujemy.

Można podawać z grzankami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 5 min
Czas gotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 567
Data dodania: 2011-06-05

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa cebulowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.