Babeczki pikante

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka 2 szklanki
  • sól 1 szczypta
  • woda zimna 4 łyżki
  • masło 15 dag
  • wędlina wędzona 30 dag
  • majonez 4 łyżki
  • pieprz biały 1 szczypta

dekoracja

  • papryka słodka 1 szczypta
  • oliwki zielone 10 szt
  • cytryna 1 szt

Sposób przyrządzenia

Do mąki przesianej dodać sól, zimną wodę, masło pokrojone na kawałki. Siekać nożem, aż powstaną grudki,zwinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Foremki wysmarować masłem i nakłuć. Zmiksować na gładki mus wędlinę wędzoną z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mus przełożyć do szprycy, wycisnąć do spodów babeczek, oprószyć papryką, udekorować oliwkami i pokrojoną cytryną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1754
Data dodania: 2009-01-09

Zdjęcia

Babeczki pikante
zosia17#

Dodane przez:

zosia17

2009-01-09

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (9)

Komentarze

Do przepisu na: Babeczki pikante

2010-02-17 19:33:46

Rewelacja przepis!!!

2010-02-08 23:48:17

Są rewelacyjne.

2010-02-01 12:44:06

Smaczne babaeczki , mozna zrobic barszcz czerwony , pycha.

2009-12-07 22:55:10

Pyszne to.! Mniam, mniam.
!Ania#

!Ania

2009-05-07 09:30:54

Bardzo smaczne, polecam dodac jeszcze sosu tao tao, tez dobrze smakuje nawet z pomidorowym..

2009-03-02 21:59:20

A ja zjadlam same w sobie i bardzo mi zasmakowalo, ale mozna dodac jeszcze do tego czosnku

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.