Babeczki pikante
Składniki
- mąka 2 szklanki
- sól 1 szczypta
- woda zimna 4 łyżki
- masło 15 dag
- wędlina wędzona 30 dag
- majonez 4 łyżki
- pieprz biały 1 szczypta
dekoracja
- papryka słodka 1 szczypta
- oliwki zielone 10 szt
- cytryna 1 szt
Sposób przyrządzenia
Do mąki przesianej dodać sól, zimną wodę, masło pokrojone na kawałki. Siekać nożem, aż powstaną grudki,zwinąć w folię i włożyć na 30 minut do lodówki. Foremki wysmarować masłem i nakłuć. Zmiksować na gładki mus wędlinę wędzoną z majonezem, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mus przełożyć do szprycy, wycisnąć do spodów babeczek, oprószyć papryką, udekorować oliwkami i pokrojoną cytryną.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty