Bezy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Białka ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli. Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier. Gotową, sztywną pianę nakładać za pomocą szprycy na wyłożoną papierem do pieczenia formę, pozostawiając ok 3 cm przerwy między bezami, ponieważ urosną. Bezy piec ok 30 min. w temp. 150'C a po 25-30 min wsadzić łyżkę drewnianą w drzwiczki i piec jeszcze ok 10 min. Bezy w środku wychodzą lekko ciągnące. Smacznego !!

 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 100
Wyświetlenia: 523
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Bezy
Iwusia#

Dodane przez:

Iwusia

2011-05-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Bezy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.