Canneloni z warzywami

Ocena przepisu

Składniki

  • cannelloni 12 szt
  • brokuły 40 dag
  • zielona fasola szparagowa 30 dag
  • żółtko 1 szt
  • bulion warzywny (z kostki) 200 ml
  • olej 4 łyżki
  • masło 1 łyżka
  • bułka tarta 1-2 łyżki
  • kukurydza w kolbach 1 puszka
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzenia

Rozdzielamy brokuły na części. Gotujemy je na parze razem z fasolką. Po ostudzeniu podsmażamy na jednej łyżce oleju. Łączymy z żółtkiem i przyprawiamy solą oraz pieprzem. Napełniamy cannelloni farszem. Kładziemy do formy posmarowanej tłuszczem, podlewamy bulionem i skrapiamy dwoma łyżkami oleju. Pieczemy je w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Tuż przed końcem posypujemy cannelloni bułką tartą i skrapiamy resztą oleju. Odsączamy kukurydzę i lekko podsmażamy ja na maśle i w razie potrzeby doprawiamy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1190
Data dodania: 2010-12-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Canneloni z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.