Ciasteczkowe mazurki

Ocena przepisu

Składniki

  • herbatniki 1 duża paczka
  • biszkopty 1 paczka
  • masa krówkowa 400 gram
  • dżem kwaskowy 1 słoik
  • orzechy 1/2 szklanki
  • rodzynki 1/2 szklanki
  • wiórki kokosowe
  • polewa czekoladowa
  • migdały 1/2 paczki

Sposób przyrządzenia

Połowę herbatników smarujemy z jednej strony masą krówkową. Na masę kładziemy biszkopt wypukłą stroną do masy. Dociskamy. W masę, która została po bokach biszkoptu wciskamy pokruszone orzechy i sparzone rodzynki. Drugą połowę herbatników smarujemy dżemem i posmarowaną stroną kładziemy na biszkopty. Wyrównać boki i obtoczyć w wiórkach kokosowych. "Mazurki" polać polewą czekoladową i dowolnie udekorować bakaliami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 431
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Ciasteczkowe mazurki
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-31
Ciasteczkowe mazurki
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasteczkowe mazurki

2012-03-11 09:32:58

wyglądają cudnie :)))

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.