Ciastka z nektarynką

Ocena przepisu

Składniki

  • twaróg półtłusty 25 dkg
  • mąka pszenna 25 dkg
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • margaryna "Kasia" 200 gram
  • nektarynki 4 sztuki
  • kisiel 1 opakowanie dowolny smak
  • cukier puder do posypania

Sposób przyrządzenia

Twaróg przełożyć do miski i rozgnieść widelcem (nie musi być dokładnie rozgnieciony). Do twarogu dodać przesianą mąkę, posiekaną margarynę i proszek do pieczenia. Zagnieść ciasto, owinąć w folię spożywczą i schłodzić przez 1 godzinę w lodówce. Potem rozwałkować placek o grubości ok. 0, 5 cm na blacie wysypanym mąką. Nektarynki umyć i pokroić na ósemki. Obtoczyć w proszku kisielowym i kłaść na różne kształty wyciętych ciastek. U mnie są buźki, spirale, koszyki. Ciastka poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Upieczone posypać obficie cukrem pudrem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 40
Wyświetlenia: 572
Data dodania: 2011-08-01

Zdjęcia

Ciastka z nektarynką
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2011-08-01
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ciastka z nektarynką

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.