Ciasto pod pizze

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Drożdże rozkrusz i rozpuść w 3 łyżkach letniej wody, dodaj do mąki z solą i oliwą, wymieszaj, potem dodaj wodę, zacznij od połowy szklanki, bo 3/4 może okazać się za dużo. Ugniataj ręcznie, aż ciasto będzie gładkie i elastyczne, jeżeli będzie za gęste dodaj jeszcze wody. Następnie przykryj i odstaw na pół godziny w ciepłe miejsce. Z ciasta uformuj pizzę, ułóż dodatki i zapiekaj ok 20 minut. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 2412
Data dodania: 2010-04-16

Zdjęcia

Ciasto pod pizze
ewasylwia#

Dodane przez:

ewasylwia

2010-04-20
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ciasto pod pizze

2010-04-22 18:29:36

bardzo fajne ciasto,pulchne i miękkie po upieczeniu,polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.