Cukierki a'la Bounty

Ocena przepisu

Składniki

Cukierki

Ponadto

  • czekolada gorzka 70 gr

Sposób przyrządzenia

Do miseczki wsypać wiórki kokosowe i cukier puder, wymieszać, odstawić.
Do rondelka wlać śmietanę, wkroić margarynę, podgrzać na małym ogniu - do momentu rozpuszczenia się margaryny. Wsypać wiórki kokosowe, dodać ekstrakt waniliowy, po czym wymieszać, zdjąć z ognia. Z masy formować kulki o dowolnej wielkości, układać w naczyniu wyłożonym papierem. Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Obtoczyć cukierki, ponownie układając na papierze. Schłodzić w lodówce co najmniej przez 2 godz.

Smacznego:
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 200 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 496
Data dodania: 2012-03-11

Zdjęcia

Cukierki a'la Bounty
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2012-03-19
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Cukierki a'la Bounty

2012-05-29 14:42:49

Szybko, prosto i w dodatku smacznie nic dodać nic ując.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.