Czerwona sałatka z cebuli

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obieramy cebule, płuczemy pod bieżącą wodą i kroimy w krążki. Pomarańcze dokładnie myjemy, parzymy, obieramy i kroimy w średniej grubości plastry. Oliwki odsączamy z zalewy lub oleju, najlepiej żeby były bez pestek. Na talerzach rozkładamy po plasterku pomarańczy, układamy kilka krążków czerwonej cebuli i oliwki. Doprawiamy solą, pieprzem, sokiem z cytryny i oliwą z oliwek. Przed podaniem przyozdabiamy bazylią i natką pietruszki. Podawać natychmiast po przyrządzeniu, najlepiej jako dodatek do mięs drobiowych.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 442
Data dodania: 2011-07-10

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Czerwona sałatka z cebuli

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.