Domowy sos grzybowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby moczymy, gotujemy w wywarze, odlewamy, studzimy, drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy mąkę, zasmażamy nie rumieniąc, rozprowadzamy w zimnym wywarze, mieszamy trzepaczką, zagotowujemy, gotujemy 10 minut na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i ugotowane, pokrojone grzyby. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i tymiankiem. Dodajemy do mięs, placków.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 35 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 692
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Domowy sos grzybowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.