Eklerki z kremem krówkowym

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wodę wlewamy do garnka, zagotowujemy i rozpuszczamy w niej masło. Wsypujemy mąkę, mieszamy aż zawartość garnka zgęstnieje. Wbijamy jaja i w dalszym ciągu mieszamy. Ciasto nakładamy porcjami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. W wolnym czasie przygotowujemy krem. Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, dodajemy masło i ubijamy. Gotowe ciastka kroimy na połówki, wewnątrz smarujemy kremem budyniowym a z zewnątrz skondensowanym mlekiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Czas pieczenia: 25 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 402
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Eklerki z kremem krówkowym

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.