Eklerki z kremem krówkowym
Składniki
- woda 1 szklanka
- masło 0,5 kostki
- mąka 1,5 szklanki
- jaja 4 sztuki
- budyń 1 szt
- masło 1/2 kostki
- mleko skondensowane słodkie 0,5 puszki
Sposób przyrządzenia
Wodę wlewamy do garnka, zagotowujemy i rozpuszczamy w niej masło. Wsypujemy mąkę, mieszamy aż zawartość garnka zgęstnieje. Wbijamy jaja i w dalszym ciągu mieszamy. Ciasto nakładamy porcjami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy przez 20-25 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. W wolnym czasie przygotowujemy krem. Budyń gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, dodajemy masło i ubijamy. Gotowe ciastka kroimy na połówki, wewnątrz smarujemy kremem budyniowym a z zewnątrz skondensowanym mlekiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty