Fałszywe udka

Ocena przepisu

Opis

Fałszywe udka

Składniki

Sposób przyrządzenia

Z udek zdjąć delikatnie skórę zostawiają na końcu kawałek kości. Umyć i osuszyć. Na rozgrzanym oleju przesmażyć drobno pokrojoną cebulę. Dodać mięso mielone i chwilę smażyć. Oprószyć vegetą i odstawić do przestygnięcia. Pieczarki umyć, drobno pokroić, odparować na patelni i przesmażyć na łyżce masła. Dodać do mięsa. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć i dodać do mięsnej masy razem z pietruszką. Wbić jajka i wyrobić. Farszem napełniać przygotowane skórki. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, na każdym położyć po wiórku masła i smażyć ok 40 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 465
Data dodania: 2011-05-31

Zdjęcia

Fałszywe udka
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-05-31
Fałszywe udka
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Fałszywe udka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.