Fasolka z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Fasolę namoczyć i zostawić na noc.Rano dodać sól i ugotować w tej samej wodzie. Grzyby umyć, obrać i pokroić w plasterki. Boczek pokroić w kostkę, stopić na patelni wyjąć skwarki i na tym samym tłuszczu podsmażyć grzyby, Posolić je i popieprzyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ćwiartki. Ugotowaną fasolę przełożyć do garnka, dodać skwarki,grzyby i pomidory, podlać 3 łyżkami wody, Doprawić do smaku solą i pieprzem i dusić pod przykryciem około 10 min. Podawać posypane posiekaną natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 50 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 513
Data dodania: 2010-08-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Fasolka z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.