Faszerowane jajka po karpacku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Myjemy, namaczamy i gotujemy grzyby. Jajka ugotowane na twardo przekrawamy wzdłuż na połówki razem ze skorupkami. Wyciągamy jajka ze skorupki i mielimy je razem z mięsem i grzybami. Mieszamy z koncentratem pomidorowym i żółtkiem. Całość doprawiamy do smaku. Napełniamy skorupki, posypujemy je bułką tartą przyciskając ręką. Tak przygotowane jajka wkładamy na silnie rozgrzany tłuszcz do zrumienienia.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1083
Data dodania: 2010-10-27

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faszerowane jajka po karpacku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.