Faworki z piersi kurczaka

Ocena przepisu

Opis

Bardzo smaczne danie, niepowtarzalny smak.

Składniki

Sposób przyrządzenia

Filety umyć osuszyć, pokroić w paski ukośne tak jak na faworki. Przeciąć na środku ok 2 cm wzdłuż i przełożyć koniec przez przecięcie. Oprószyć przyprawą do kurczaka i odstawić do lodówki na 2 godz. Granaty przeciąć na pół, wydrążyć ziarenka. Rozpuścić masło, włożyć ziarno granatu z sokiem, przesmażyć, następnie podlać białym winem. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w zimnej wodzie i wlać do gotujących się ziaren granatu, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym. Faworki drobiowe smażymy w głębokim oleju. Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 884
Data dodania: 2010-11-23

Zdjęcia

Faworki z piersi kurczaka
halina#

Dodane przez:

halina

2010-11-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Faworki z piersi kurczaka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.