Galaretka warzywna

Ocena przepisu

Składniki

do galarety

do wywaru

Sposób przyrządzenia

Ugotować udka z marchewką, dodać sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Udka i marchewkę pokroić w drobne kawałki. Rozpuścić żelatynę w niewielkiej ilości wody i dodać do 1 szklanki bulionu. Na dno pojemniczków wlać trochę bulionu z żelatyną i odstawić do zastygnięcia. Następnie dodać kawałki kurczaka, marchew, kawałek jajka, groszek, pora kukurydzę i cytrynę. Zalać do pełna bulion i odstawić do lodówki. Udekorować sałatą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 534
Data dodania: 2011-08-31

Zdjęcia

Galaretka warzywna
Marta1986#

Dodane przez:

Marta1986

2011-08-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Galaretka warzywna

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.