Gęś po malgasku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Połówkę gęsi podzielić na cztery części, przełożyć do rondla, dodać obrane ze skórki i pokrajane na cząstki pomidory, pokrajaną w plastry cebulę, łyżkę imbiru i sól. Gęś zalać taką ilością wody, by ją pokryć. Przykryć pokrywką i dusić na wolnym ogniu 2-2,5 godz. Podczas gotowania wyparuje część wywaru i wytworzy się sos, którym należy polać porcje gęsi na półmisku. Podawać z ryżem lub inną kaszą ugotowaną na sypko i zieloną sałatą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 605
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Gęś po malgasku

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.