Golonko

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Myjemy mięso, osuszamy. W brytfance rozgrzewamy 2 łyżki smalcu, do tego dokładamy posiekaną cebulę i roztarte ząbki czosnku. Golonka zarumieniamy a następnie dodajemy do nich wody i dusimy aż zmiękną. Jarzyny trzemy na tarce i dodajemy je pod koniec duszenia. Mięciutkie golonka możemy podawać z grochem i kapustą.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1076
Data dodania: 2010-10-22

Zdjęcia

Golonko
kiziolek20#

Dodane przez:

kiziolek20

2010-12-11
Golonko
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Golonko

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.