Grzybowa z ziemniakami

Ocena przepisu

Składniki

  • grzyby shiitake 100 g
  • ziemniaki 140 g
  • wywar mięsny 300 ml
  • zielona pietruszka 2 łodyzki
  • olej 2 łyżki
  • sól
  • pieprz
  • cukier szczypta
  • mleko w proszku 2 łyżki
  • chudy jogurt 1 mały kubeczek

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w plastry grube mniej więcej na 1cm i gotujemy w wywarze mięsnym do miękkości. Czyścimy grzyby shiitake i kroimy w plasterki. Staranie myjemy pietruszkę i obrywamy wszystkie listki z łodyżek. Ugotowane na miękko ziemniaki miksujemy lub ugniatamy na puree. Plasterki grzybów shiitake podsuszamy krótko w niewielkiej ilości oleju i doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą cukru. Przygotowane do tej pory składniki, prócz grzybów, wkładamy do garnka, dolewamy jogurt i krótko zagotowujemy. Dorzucamy grzyby i serwujemy natychmiast dekorując zupę – już na talerzach czy w filiżankach – listkami pietruszki czy odrobiną jogurtu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 575
Data dodania: 2010-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grzybowa z ziemniakami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.