Grzyby duszone

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby przebrać, oczyścić (małe grzybki zostawić w całości, z większych odciąć twarde części korzeni), starannie wypłukać, pokroić w paski.
W głębokim rondlu zalać wrzątkiem, krótko zagotować, odcedzić. Dodać do grzybów masło, posiekaną cebulę, śmietanę, pieprz, sól do smaku, dusić pod przykryciem ok. 1 godz.
Podawać z makaronem, ziemniakami, ryżem, krokietami z ziemniaków.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1277
Data dodania: 2009-12-08

Zdjęcia

Grzyby duszone
monika4#

Dodane przez:

monika4

2009-12-09
Grzyby duszone
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Grzyby duszone

2010-02-24 21:40:13

Potrawy z grzybami są smaczne.

2010-02-04 12:30:17

Smaczne grzybki.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.