Grzyby w śmietanie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Na początku musimy oczyścić grzyby, umyć je i pokroić w paski. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy i do niej dodajemy grzyby. Całość dusimy na małym ogniu pod przykryciem, często mieszając. Pod koniec duszenia należy wlać śmietanę, którą wcześniej wymieszaliśmy z mąką. Na końcu dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Grzyby najlepiej smakują z ziemniakami z wody i surówkami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 1232
Data dodania: 2010-10-05

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Grzyby w śmietanie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.