Guacamole dla zakochanych

Ocena przepisu

Składniki

  • awokado 1 sztuka
  • pomidor 1 sztuka
  • cebula 1/2 sztuki
  • papryczka chili zielona 1 sztuka
  • świeża kolendra 2 gałązki
  • starta gałka muszkatałowa 1/2 łyżeczki
  • cytryna 1 sztuka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Sposób przyrządzenia

Awokado umyć, przekroić na pół, wyjąć pestkę. Wydrążyć awokado w taki sposób, aby nie uszkodzić jego skórki. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki, wyjąć pestki, pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać z łusek, pokroić z drobną kostkę. Chili oraz kolendrę drobno posiekać. Miąższ z awokado utrzeć na gładką masę, dodać pomidora, cebulę, chili, kolendrę. Polać sokiem z wyciśniętej cytryny. Dodać sól, pieprz, gałkę muszkatołową, wymieszać. Łupiny awokado napełnić powstałą masą, przykryć folią aluminiową i schładzać w lodówce przez ok. 2 godziny.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 150 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 450
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Guacamole dla zakochanych

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.