Jaja faszerowane w skorupkach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Ugotowane ale nie obrane jajka przekrawamy wzdłuż na pół. Tak aby nie uszkodzić skorupek wydrążamy białko i żółtko. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i siekamy. Białka i żółtka siekamy, mieszamy razem z natką, a następnie dodajemy tyle masła aby farsz był dość ścisły. Masę doprawiamy vegetą i pieprzem ziołowym. Gotowym farszem napełniamy skorupki, wyrównujemy. Połówki jajek faszerowaną stroną panierujemy w bułce tartej, lekko dociskamy, a następnie wkładamy panierką na gorący tłuszcz i smażymy, aż bułka tarta się zarumieni. Podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 529
Data dodania: 2011-05-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jaja faszerowane w skorupkach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.