Jajka w skorupkach

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Następnie studzimy i nieobrane przekrawamy na pół. Delikatnie wydrążamy ze skorupek białka oraz żółtka ( nie uszkadzamy skorupek). Następnie koperek myjemy, osuszamy i drobniutko siekamy. Białka oraz żółtka również drobniutko siekamy. Składniki łączymy ze sobą, dodajemy tyle masła, aby farsz był dosyć ścisły. Doprawiamy pieprzem, wegetą oraz solą. Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, mieszamy dokładnie. Następnie przygotowanym farszem napełniamy skorupki jajek. Połówki jajek faszerowaną stroną układamy na bułce tartej i lekko dociskamy, a następnie wkładamy panierką na gorący tłuszcz i smażymy, aż bułka tarta się zrumieni. Układamy na półmisku i dekorujemy liśćmi zielonej sałaty.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1752
Data dodania: 2010-03-17

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Jajka w skorupkach

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.