Kalafiorowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Por oraz seler oczyścić, umyć i pokroić w drobną kostkę. Filety z piersi kurczaka umyć, osuszyć i gotować w wywarze z przygotowanymi warzywami oraz listkiem laurowym. Gotować pod przykryciem około 25 minut. Przez ten czas oczyścić kalafior, oddzielić różyczki, umyć. Mięso z kurczaka i listek laurowy wyjąć z wywaru i postawić z boku. Z warzyw gotowanych w wywarze zrobić puree. Różyczki kalafiora dodać do zupy. Mięso z kurczaka pokroić w drobną kostkę i również włożyć do zupy. Całość gotować na niewielkim ogniu przez około 15 minut. Zupę doprawić do smaku gałką muszkatołową oraz curry w proszku i zaprawić śmietaną
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 906
Data dodania: 2010-03-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kalafiorowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.