Karkówka na ostro
Składniki
- karkówka 50 dag
- cebula 1 szt
- sos pieczeniowy ciemny 1 op
- gęsta śmietana kilka łyżek
- pieprz grubo mielony
Sposób przyrządzenia
Karkówkę dzielimy na kotlety, dokładnie myjemy i osuszamy. Każdy z nich rozbijamy delikatnie tłuczkiem, a następnie obtaczamy w pieprzu i smażymy minutę na rozgrzanym oleju. Cebulkę obieramy, drobno siekamy i przesypujemy na patelnię, dodajemy trochę pieprzu i podsmażamy przez chwilę. Następnie wlewamy szklankę wody i dodajemy sos pieczeniowy, dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy kilka łyżek śmietany, a gdy sos się zagotuje, wkładamy kotlety. Dusimy je do momentu, aż będą miękkie.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty