Karpatka

Ocena przepisu

Opis

Pyszne i polecam

Składniki

ciasto

krem

  • krem karpatkowy gotowy lub budyniowy

Sposób przyrządzenia

W garnuszku zagotować wodę, dodać masło i mieszać, aż się rozpuści. Przesiać mąkę z proszkiem i wsypać do garnuszka, jak masło będzie rozpuszczone. Energicznie mieszać, aby maka się nie przypaliła. Odstawić do ostygnięcia.

Do chłodnego ciasta wbijać jajka po jednym i miksować.
Ciasto podzielić na 2 części.
Rozsmarować na blaszkach wyłożonych papierem i piec 25-30 minut w 170-180 stopniach.

Ostudzone ciasto przełożyć kremem karpatkowym lub budyniowym.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 3057
Data dodania: 2009-01-26

Zdjęcia

Karpatka
olga45#

Dodane przez:

olga45

2009-01-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (4)

Komentarze

Do przepisu na: Karpatka

2010-02-23 15:44:38

apetyczny;-)

2010-02-18 00:37:21

Też często robię karpatki, to to znakomite ciasto.
!Femini#

!Femini

2009-06-29 09:38:20

Super Dosia mialas racje szybkie i pychotka, polecam...
!Dosia#

!Dosia

2009-05-07 09:58:53

Bardzo smaczna i szybka w obsludze, polecam,sprobujcie a nie bedziecie juz tak szybko kupowali...bo to jest bardzo dobre...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.