Kisiel żurawinowy

Ocena przepisu

Składniki

  • sok żurawinowy 100 ml
  • mąka ziemniaczana 3 łyżki
  • woda 0,5 litra
  • mandarynki 4 sztuki
  • granat 1 sztuka
  • posypka kolorowa cukrowa 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Sok wymieszać z 350 ml wody i zagotować. Do 150 ml zimnej wody dodać mąkę ziemniaczaną , wymieszać i wlać do gotującego się soku z wodą. Mieszamy gotując do zgęstnienia . Rozlać do 4 salaterek. Mandarynki obrać i podzielić na cząstki.Z granat wyciągamy pestki.Dekorujemy kisiel mandarynkami , pestkami i posypujemy posypką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1044
Data dodania: 2010-11-15

Zdjęcia

Kisiel żurawinowy
halina#

Dodane przez:

halina

2010-11-15
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kisiel żurawinowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.