Kluski kładzione

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę wsypujemy do miski, wlewamy mleko, wbijamy jajka, dodajemy szczyptę soli, dokładnie wszystko mieszamy na gęste ciasto. Do garnka wlewamy wodę, doprowadzamy do wrzenia. Następnie na garnku umieszczamy durszlak, wkładamy do niego ciasto i łyżką przeciskamy je przez otwory. Kluseczki mieszamy i gotujemy do momentu, aż wypłyną na wierzch.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 689
Data dodania: 2010-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kluski kładzione

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.