Knedle z owocami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Twaróg mieszamy z mąką, żółtkiem i szczyptą soli. Następnie dokładnie wyrabiamy, dodając tyle mleka, aby ciasto było zwarte. Jabłka obieramy, kroimy na kawałki. Z ciasta twarogowego formujemy placuszki. Na każdym kładziemy kawałek jabłka, zlepiamy brzegi i formujemy kule. Knedle wrzucamy na posolony wrzątek i gotujemy 3-4 minuty.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 943
Data dodania: 2010-03-11

Zdjęcia

Knedle z owocami
alaaa#

Dodane przez:

alaaa

2010-03-30

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Knedle z owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.