Kompot z wiśni

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Przebieramy, myjemy i osączamy wiśnie. Owoce pozbawiamy zielonych ogonków i drylujemy. Ugotowane przekładamy do wyparzonych słojów. Przygotowujemy syrop, w gotującej się wodzie wsypujemy 3 szklanki cukru i gotujemy na małym ogniu aż przybierze gęstej konsystencji. Gorącym syropem zalewamy wiśnie. Słoje szczelnie zamykamy a następnie pasteryzujemy je przez 25-30 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 2 godz
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 802
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kompot z wiśni

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.