Kostka pomarańczowa w syropie

Ocena przepisu

Opis

Kostka pomarańczowa w syropie

Składniki

  • skórka pomarańczowa wg uznania
  • cukier 1/2 szklanki
  • woda 1/2 szklanki

Sposób przyrządzenia

Skórkę zamoczyć na ok 4-5 godzin w wodzie. Oczyścić z białej części i pokroić w drobną kostkę. Wsypać do przygotowanego syropu i gotować, aż będą szkliste. Woda odparuje i pozostanie syrop. Skórkę osączyć z syropu. Przechowywać w szczelnie zamkniętych słoiczkach. Używać jako dodatek do ciast, keksów i deserów.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 1331
Data dodania: 2010-12-15

Zdjęcia

Kostka pomarańczowa w syropie
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-12-15
Kostka pomarańczowa w syropie
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Kostka pomarańczowa w syropie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.